دومین رویداد از افسانه تا اصالت

بخش دوم کارگاه فناوری و نوآوری در فرش با کاربرد هوش مصنوعی در اصالت سنجی

سایت اطلاع رسانی فرش ایران - کارپتور

به گزارش روابط عمومی موزه فرش ایران کارگاه فناوری و نوآوری در فرش با حضور 25 نفر از تولیدکنندگان، هنرمندان و علاقمندان به فرش دستباف در تاریخ 22 خردادماه 1402 در تالار پازیریک موزه فرش ایران برگزار شد.

در بخش دوم این کارگاه امیرحسین روشن ضمیر بنیانگذار استارتاپ چمروش و هم بنیانگذار استارتاپ بلاک ورز گفت «هوش مصنوعی به سامانه هایی گفته می شود که می توانند واکنش هایی مشابه رفتارهای هوشمند انسانی از جمله، توانایی یادگیری و کسب دانش، شبیه سازی فرآیند تفکر و استدلال انسانی و درک و تحلیل شرایط پیچیده و اعمال پاسخ مناسب از خود بروز دهند.» وی اضافه کرد یادگیری ماشین که زیرمجموعه‌ی هوش مصنوعی است، توانایی کامپیوتر در آموختن از تجربیات گذشته و سوابق و انجام بهتر وظایف است. به عبارتی برای انجام بهتر کارها در آینده از آنچه که در گذشته روی داده است استفاده میشود. در واقع یادگیری ماشین فرآیندی است که طی آن یک سیستم رفتارو وظیفه ش را در نتیجه استفاده از تجربیات گذشته و داده ها تغییر می دهد. گستره این وظیفه میتواند از تشخیص خودکار چهره با دیدن چندین نمونه از چهره، شناسایی هویت و علائق کاربر در موتورهای جستجو و مسیریابی در برنامه های مکان یاب باشد. روشن ضمیر با اشاره به اینکه پردازش تصویر یکی از شاخه های بسیار پرکاربرد در یادگیری ماشین است اضافه کرد که چمروش توانسته است با بکارگیری یادگیری ماشین و پردازش تصویر، اثر انگشت دیجیتالی فرش که برای هر فرش منحصر بفرد است را تولید و به این ترتیب هویت یک فرش را شناسایی و حفظ کند و به این ترتیب ضمن اینکه از کپی شدن آن جلوگیری می کند فرش مورد نظر را بعنوان تک اثر هنری به بازار معرفی می نماید بطوریکه سقف قیمتی برای آن متصور نباشد.  بر همین مبنا استارتاپ چمروش برای ثبت اختراع مفهوم اثر انگشت دیجیتالی فرش ایران و کشور آمریکا اقدام کرده است که این پرونده در هر دو کشور در حال داوری است.

گفتنی است که دومین جشنواره از افسانه تا اصالت از سلسله رویدادهای نمایش گزیده دستبافته های ایرانی بمناسبت روز ملی فرش به میزبانی موزه فرش ایران و توسط استارتاپ چمروش و مجموعه البرزا از تاریخ 20 خردادماه تا 27 خردادماه 1402 برگزار می شود. در این جشنواره 9 تولید کننده برگزیده فرش دستباف ایران شامل فرش محمد جمشیدی، فرش محمود محقق، فرش مهدی صیرفیان، فرش کریم صیرفیان، فرش یاشار ملفوظی، فرش فاخر زرباف، فرش محسن اعلاباف، فرش محمدخاکبازان، فرش علیرضا حقیقی و یک مجموعه دار به نام فرش مهدی فخاریان با عرضه 36 گزیده آثار دستبافه های اصیل ایرانی حضور دارند.

حامیان معنوی این جشنواره وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دفترفناوری و نوآوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه حضرت معصومه (س) هستند.

اگر این مطلب را می‌پسندید از طریق لینک‌های زیر در شبکه‌های اجتماعی به سایر علاقه مندان همرسانی کنید!

دیدگاه ها

  • هنوز دیدگاهی ثبت نشده است!

نظرات شما:

  • نظرات حاوی هرگونه توهین و یا نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات به غیر از زبان فارسی و یا غیر‌مرتبط با مطلب، منتشر نمی‌شود.