گزارش

۱۱۰ میلیارد ریال تسهیلات فرشبافان خراسان شمالی به بانک معرفی شد

مسوول اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: ۱۱۰ میلیارد ریال تسهیلات به ۱۰۰ فرشباف استان در قالب مشاغل خانگی به بانک‌های استان معرفی شد.

ولی الله تازیکی اظهار کرد: اعتبارات اشتغال در حوزه فرش استان در سال ۱۴۰۰ به ۱۳۰ میلیارد ریال و در سال ۴۰۱ به ۱۴۰ میلیارد ریال رسید. میزان تسهیلات در سال گذشته ۱۵۰ میلیارد ریال بود که پرداخت آن در ۲ مرحله پیگیری شد.

۱۴۰۳/۰۸/۲۷- سایت اطلاع رسانی فرش ایران - کارپتور

مسوول اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی نقدینگی را از مشکلات فرشبافان استان عنوان کرد و گفت: بافندگان فرش معمولا از قشر ضعیف جامعه هستند که برای ادامه فعالیت نیاز به حمایت مالی دارند.

لزوم رسیدگی مشکل بیمه فرشبافان

تازیکی، بیمه اجتماعی را از دغدغه های بافندگان فرش عنوان کرد و گفت: ۲۷ هزار نفر بافنده در استان کارت قالی‌بافی دارند که تنها ۲ هزار و ۳۴۰ بافنده از مزایای بیمه بهره مند هستند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون ۲۴ هزار و ۲۶۰ نفر از فرشبافان استان معادل ۸۷ درصد از این افراد زیر پوشش بیمه نیستند که این وضعیت زیبنده این خطه از کشور به عنوان قطب تولید فرش دورو و ترکمن نیست.

مسوول اداره فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی افزود: حدود ۵۰ هزار نفر در این استان به نوعی در صنعت فرش اشتغال دارند که از این تعداد ۶۰ درصد در روستاها و ۴۰ درصد در شهرها سکونت دارند.

وی گفت: برقراری بیمه، درخواست مهم بافندگان استان است و تامین اجتماعی سهم جدیدی برای پذیرش قالیبافان ندارد و تنها راه ورود افراد جدید به لیست بیمه شدگان، حذف افرادی است که در پالایش شناسایی شده اند. تازیکی تصریح کرد: بیمه فرشبافان تنها در ازای حذف یک بیمه شده، بیمه برای فرد جدید اعمال می شود.

 سالانه ۱۰۰ هزار متر مربع فرش در استان تولیدی می شود که ۴۰ درصد از آن در داخل کشور و مابقی در خارج کشور فروش می‌رود.

ماهانه در استان فرش تمام ابریشم ۲۰۰ متر مربع، ظریف کرک و ابریشم ۳۰۰ متر مربع، فرش تجاری یکهزار و ۵۰۰ متر مربع، درشت بافت ۲ هزار متر مربع، گبه ۳۰۰ متر مربع و تابلو فرش ۱۰۰ متر مربع بافته می شود. 

۸۵ واحد تولیدی استان در هنر صنعت فرش دستباف فعال است که از این تعداد ۶ واحد رنگرزی، ۱۰ واحد ابزار فرش دستباف، ۱۰ واحد مرمت و تکمیل فرش، ۱۸ واحد فروش مواد اولیه فرش، ۲ واحد قالیشویی فرش دستباف، چهار واحد طراحی فرش و ۱۵ کارگاه متمرکز قالیبافی و ۲۰ واحد فروش فرش دستباف را عهده دار هستند. همچنین هشت اتحادیه صنفی، ۱۱ شرکت تعاونی فعال فرش دستباف و یک تشکل مردم نهاد به عنوان کانون فرش دستباف در استان فعالیت می کنند.

پی‌نوشت:
۱۲۰ کارگاه غیرمتمرکز قالیبافی در این استان وجود دارد و حدود ۲۶ هزار هنرمند در صنعت فرش خراسان شمالی فعالیت می کنند و این فرش‌بافان در حال حاضر با مشکلات زیرساختی مواجه هستند که برای رونق این صنعت باید برنامه‌ریزی بهتری برای حل این چالش ها انجام داد.
اگر این مطلب را می‌پسندید از طریق لینک‌های زیر در شبکه‌های اجتماعی به سایر علاقه مندان همرسانی کنید!

دیدگاه ها

  • هنوز دیدگاهی ثبت نشده است!

نظرات شما:

  • نظرات حاوی هرگونه توهین و یا نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات به غیر از زبان فارسی و یا غیر‌مرتبط با مطلب، منتشر نمی‌شود.