گزارش

نمایشگاه فرش دستباف قم باید مکانی مورد اعتماد برای خریداران شود

هاشمی، سرپرست استانداری قم: هر چه سریعتر موانع راه اندازی نمایشگاه دائمی فرش استان با استفاده از ظرفیت نمایندگان قم در مجلس شورای اسلامی برطرف شود.

سایت اطلاع رسانی فرش ایران - کارپتور

سید محمدرضا هاشمی سرپرست استاندار قم در آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه فرش دستباف قم در فرهنگسرای جوان با تاکید بر ضرورت ایجاد کارگروهی برای راه اندازی نمایشگاه دائمی فرش گفت: قول می‌دهیم تمام مشکلات داخل استانی پیرامون راه اندازی این نمایشگاه با سرعت برطرف شود.

وی با برشمردن مزایای راه اندازی نمایشگاه دائمی فرش قم افزود: آزادی مشتریان در انتخاب، دسترسی راحت به فرش‌های دستباف، حذف واسطه ها، کاهش هزینه ها، ایجاد مکانی مورد اعتماد برای خریداران، امکان مقایسه قیمت‌ها و افزایش جذب مشتری از مزایای این نمایشگاه است که در حوزه اقتصادی قم نقش تعیین کننده‌ای دارد.

طرح احداث نمایشگاه دائمی فرش قم نزدیک عوارضی آزادراه قم - تهران با توجه به حضور سالانه ۲۰ میلیون گردشگر در این استان، در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار مصوبه هیات دولت وقت در سال ۱۳۸۹ است که در سال‌های ۹۰ تا ۹۴ مبلغ ۸۶ هزار و ۵۲۰ میلیون ریال برای ساخت آن اختصاص یافت.

این طرح تاکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تلاش‌ها برای تکمیل ساختمان، محوطه سازی و انشعاب‌های آن برای بهره برداری در دهه فجر سال جاری ادامه دارد.

هاشمی، آلایندگی صنایع را از جمله دغدغه‌های توسعه صنعتی در استان‌ها دانست و گفت: فرش دستباف از جمله صنایعی است که هیچگونه آلایندگی نداشته و بدون احتیاج به توسعه زیرساخت‌ها می‌توان اشتغال در این صنعت ایجاد کرد.

سرپرست استانداری قم در ادامه از جمله الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی را کاهش وابستگی به نفت و مردمی کردن اقصاد دانست و گفت: فرش و فرش دستباف از جمله حوزه‌هایی است که به دلیل فعال بودن ۲.۵ میلیون تن در این صنعت، جایگاه مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارد.

وی با تاکید بر اینکه قم در کنار تمام ظرفیت‌های مذهبی، موقعیت جغرافیایی و جایگاه ویژه علمی در کشور دارای ظرفیت‌های مهم هنری به ویژه هنر فرش دستباف است بیان داشت: ۴۵ درصد فرش‌های دستباف موجود در نمایشگاه‌های فرش تهران متعلق به قم است که این نشان از ظرفیت‌های فرش این استان دارد. کل ارزش صادرات فرش کشور در سال گذشته ۴۲۰ میلیون دلار بوده است که سهم فرش قم از این صادرات ۷۰ میلیون دلار بوده، ضمن اینکه ۱۰ درصد اشتغال در این استان مربوط به حوزه فرش دستباف است.

سرپرست استانداری قم همچنین گفت: برنامه ریزی برای برگزاری نمایشگاه فرش کشور در قم می‌تواند نقش صنعت فرش این استان را در کشور به نمایش گذاشته و موجب تحول در این زمینه شود.

قم مهمترین مرکز تولید فرش ابریشم دستباف کشور است و بیش از ۹۰ درصد فرش دستباف تولید شده در این استان به کشور‌های مختلف صادر می‌شود، سالانه به طور متوسط ۴۰ هزار مترمربع فرش ابریشم دستباف در قم تولید و در سال حدود ۱۰ میلیون دلار فرش از استان صادر می‌شود.

۲۷ هزار بافنده، ۳۵۰ واحد تولیدی، ۱۳۰ واحد فروش، ۱۰ کارگاه رنگرزی، ۴۰ کارگاه قالیشویی و ۳۱ کارگاه تعمیر و مرمت، تحت نظارت اتحادیه فرش دستباف قم فعالیت می‌کنند؛ همچنین انجمن هنرمندان طراح و نقاش فرش قم دارای ۲۰۰ عضو و اتحادیه تعاونی‌های تولید کننده فرش دستباف روستایی استان قم دارای پنج هزار بافنده است.

اگر این مطلب را می‌پسندید از طریق لینک‌های زیر در شبکه‌های اجتماعی به سایر علاقه مندان همرسانی کنید!

دیدگاه ها

  • هنوز دیدگاهی ثبت نشده است!

نظرات شما:

  • نظرات حاوی هرگونه توهین و یا نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات به غیر از زبان فارسی و یا غیر‌مرتبط با مطلب، منتشر نمی‌شود.