گزارش

رئیس کمیسیون فرش اتاق تعاون عنوان کرد

لزوم ورود هوش مصنوعی به صنعت فرش دستباف

رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون ایران، از پیگیری پیشنهاد تشکیل سازمان ملی فرش و صنایع دستی خبر داد و با تاکید بر لزوم استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فرش دستباف، گفت: صنعت فرش نیاز دارد از ساختار سنتی در تولید، بازاریابی و شبکه‌سازی خارج شود و برای حضور در بازارهای مصرف از هوش مصنوعی استفاده کند.

سایت اطلاع رسانی فرش ایران - کارپتور

عبدالله بهرامی، درباره آخرین خبرها از پیشنهاد تشکیل سازمان ملی فرش و صنایع دستی، اظهار کرد: کماکان از طریق اتحادیه تعاونی‌های فرش، کمیسیون فرش اتاق تعاون ایران، اتحادیه صادرکنندگان فرش و مرکز ملی فرش درحال رایزنی و پیگیری هستیم و امیدواریم که دولت نیز در این زمینه همراهی کند.

وی گفت: این پیشنهاد به صورت مستقل از سوی اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش و کمیسیون‌های فرش اتاق تعاون و اتاق بازرگانی هم در بخش خصوصی و هم تعاونی مطرح و به دولت ارائه شده و امیدواریم از سوی رئیس جمهور مورد پذیرش واقع شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف تاکید کرد: با ایجاد سازمان ملی فرش و صنایع دستی انتظار می‌رود فرش دستباف به جایگاه نخست خود به ویژه در حوزه صادرات برگردد.

رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون ایران، درباره بهره‌مندی قالیبافان از دوره‌های آموزشی در سال ۱۴۰۳ توضیح داد: در سه پروسه درصدد هستیم تا این دوره‌های آموزشی را ارائه کنیم و از طریق کمیسیون فرش اتاق تعاون ایران، سه کارگروه تخصصی در حوزه فرش و صنایع دستی تشکیل دادیم. در حال حاضر چند مشکل در بحث توانمندسازی داریم و صرف نظر از بحث تولید و به بافی، به دنبال بازاریابی و بازارسازی و استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فرش دستباف هستیم.

بهرامی با اشاره به حضور ملموس هوش مصنوعی در همه صنایع، گفت: صنعت فرش نیاز دارد از ساختار سنتی در تولید و بازاریابی و شبکه سازی خارج شود و برای حضور در بازارهای مصرف از هوش مصنوعی استفاده کند. هم‌ اکنون بیش از ۱۰۰۰ تعاونی فرش در کشور داریم و باید این آموزش به صورت تخصصی در یک دوره حداقل سه ماهه با کمک مرکز آموزش اتاق تعاون ایران به تعاونی‌های فرش ارائه شود.

به گفته وی مقرر شده آموزش‌های تخصصی در زمینه بازاریابی و بازارسازی و استفاده از هوش مصنوعی به مدیران تعاونی‌های فرش ارائه شود.

اگر این مطلب را می‌پسندید از طریق لینک‌های زیر در شبکه‌های اجتماعی به سایر علاقه مندان همرسانی کنید!

دیدگاه ها

  • یعنی الان ما از تمام قابلیت های هوش طبیعی خود استفاده کرده ایم؟!... آنهایی می توانند از هوش مصنوعی بدرستی استفاده کنند که راه بکارگیری و اهمیت و نقش هوش را بدرستی درک کرده اند. امروز دنیا به طور شتابنده و در عین حال حساب شده و با برنامه، بدنبال توسعه هوش مصنوعی و بکارگیری آن در همه حوزه هاست. آقایان با درک ناقصی از این پدیده فراگیر ، بدون برنامه، بدون سازمان قابل و چابک و از همه مهمتر، بدون سرمایه، توصیه به بهره گیری از هوش مصنوعی در تولید می کنند. آنها که خود مبدع و توسعه دهنده این فناوری های برتر یا تکنولوژی های پیشرفته (high-tech) هستند، بیکار ننشسته اند و در حال استفاده از آن برای بررسی و تحلیل دقیق نمونه های تولیدات بازار برای یک خرید خوب هستند. بیایید کار خودتان را درست انجام دهید. از هوش مصنوعی و هر پدیده دیگری بهره ببرید ولی فراموش نکنید که طرح خوب، مواد اولیه خوب، رنگرزی و بافت خوب و معرفی صحیح و کافی، نیز بخش عمده ای از راه را هموار خواهد کرد. قالی ایرانی یک هنر سنتی - ملی است و عناصر و ویژگی های آن مشخص و معین است. علاقمندان به آن هم باصطلاح بدنبال همان جنس ارجینال هستند. کاری که انسان و فکر و سلیقه و هوش و ذوقش درگیر آن بوده باشد. یقینا تولیدات هوش مصنوعی که اکنون نیز در بازار کم نیست، نفوذ بیشتری خواهد کرد ولی معنی آن این نیست که ما برای افزایش سهم بازارمان، با دست خودمان تیشه به ریشه اصلی ترین ویژگی های هنر ملی خود بزنیم. طرح های بدون پشتوانه عقلی-علمی و بدون توجه به زیرساخت های معیوب موجود، هیچ نفعی برای کشور ندارد. دوباره کاری و کمیته و کمیسیون آفرینی هایی از این دست تا کنون جز تکه تکه کردن بیشتر انرژی و پتانسیل محدود موجود، چه گلی بر سر فرش کشور زده است؟ فعالان و دستاندرکاران فرش باید با موضع گیری های صریح و روشن خود از رواج این میز و صندلی سازی های مسموم و مضر جلوگیری کنند. ماحصل همه اقدامات هزینه ساز مشابه قبلی، تا کنون در یک جمله آزاردهنده و تکراری خلاصه شده است: "نمی گذارند"!!

نظرات شما:

  • نظرات حاوی هرگونه توهین و یا نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات به غیر از زبان فارسی و یا غیر‌مرتبط با مطلب، منتشر نمی‌شود.