گزارش

قائم‌مقام وزیر میراث‌ فرهنگی: حال فرش ایرانی خوب نیست!

قائم‌مقام وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: حال فرش ایرانی خوب نیست اگر حال این هنر ناب خوب شود، حال ابعاد مختلف فرهنگی اجتماعی و اقتصادی کشور نیز خوب خواهد شد.

سایت اطلاع رسانی فرش ایران - کارپتور


علی دارابی امروز چهارشنبه در حاشیه بازدید از موزه فرش ایران اظهار داشت: فرش بیانگر شناسنامه و هویت فرهنگی هنری ما ایرانیان است، سابقه و قدمت این هنر-صنعت به درازای تاریخ است و میراث ملموس و ناملموس ایران در تار و پود فرش ایرانی به وضوح دیده می شود.

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی گفت: سبک زندگی و ادوار تاریخی ایران در لابلای نقوش فرش های ایرانی روایت می‌شود. حتی معماری موزه ملی فرش، دار قالی است که تاثیر هنر فرش بر معماری را نشان می دهد.

وی افزود: اگر چه فرش را به عنوان یک صنعت می شناسند اما در حقیقت تاریخ هنر فرش بسیار قدیمی‌تر از صنعتی بودن آن است که روایت تاریخ و تمدن ایرانیان است. اگر از اقتصاد بدون نفت یا دیپلماسی عمومی سخن می‌گوییم، باید به فرش توجه کنیم؛ فرش راه میانبر برای معرفی صلح دوستی و نوع دوستی ایرانیان به جهان است.

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی گفت: حال فرش ایرانی خوب نیست، اگر حال این هنر ناب خوب شود، حال همه ما و حال همه ابعاد فرهنگی اقتصادی کشور خوب خواهد شد. رقبای زیادی در دنیا برای فرش دستباف ایرانی وجود دارند، اما اصالت فرش ایرانی مورد تاکید است. بسیاری از مشتریان فرش ایرانی را به عنوان فرش نخست خود انتخاب می کنند.

دارابی خاطرنشان کرد: باید در نمایشگاه های بزرگ دنیا حضور داشته باشیم و سرمایه گذاری گسترده جدی باید انجام شود. اگر چه تولیدکنندگان و صنوف مختلف فرش صاحب اصلی این هنر هستند اما دولت‌ها هم باید حمایت کرده و نسبت خود را با سند ملی توسعه فرش ایران مشخص کنند.

دارابی: دولت سیزدهم و مجلس باید درباره تعیین متولی اصلی فرش ایران تصمیم بگیرند.
فرش، در صدر صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران است و شهرت جهانی دارد.

معاون وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: هنر فرش ایرانی باید حفظ شود و باید همه تولیدکنندگان و هنرمندان این عرصه قدردانی شوند. همچنین باید چالش‌های کسب و کار هنرمندان برطرف شده و برنامه‌ای ویژه برای فرش ایرانی تدارک دیده شود.

دارابی تاکید کرد: موزه ملی فرش گنجینه، تالار بزرگی از تاریخ، فرهنگ و هنر ایران است. کمک می کنیم شرایط بهتری برای تولیدکنندگان فراهم شود. وزارت میراث فرهنگی هم به سهم خود اقدامات لازم را در این زمینه انجام می‌دهد.

اگر این مطلب را می‌پسندید از طریق لینک‌های زیر در شبکه‌های اجتماعی به سایر علاقه مندان همرسانی کنید!

دیدگاه ها

  • هنوز دیدگاهی ثبت نشده است!

نظرات شما:

  • نظرات حاوی هرگونه توهین و یا نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات به غیر از زبان فارسی و یا غیر‌مرتبط با مطلب، منتشر نمی‌شود.