اتحادیه مرکزی فرش دستباف روستایی ایران –اتفا

محمد بهاروند: عرضه فرش ایرانی به نام دیگر کشورها در غرب و آمریکا

تاریخ انتشار خبر 1390/06/06 مدیر عامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های فرش دستباف روستایی با اشاره به اینکه افت 35 درصدی صادرات فرش دستباف ایران واقعیت ندارد، گفت: فرش ایرانی با تغییر برند و به نام دیگر کشورها در بازار کشورهای غربی و آمریکا عرضه می‌شود.

سایت اطلاع رسانی فرش ایران - کارپتور

 

به گزارش روابط عمومی اتاق تعاون ایران به نقل از خبرگزاری فارس، محمد بهاروند با اشاره به آستانه یک‌سالگی تحریم فرش دستباف ایران توسط آمریکا، اظهار داشت: اینکه صادرات فرش ایران در سال گذشته نسبت به سال جاری از وضعیت مطلوب‌تری برخوردار بوده یک واقعیت است اما اینکه گفته می‌شود میزان صادرات فرش ایران به دلیل سیاست‌های تحریمی آمریکا کاهش یافته واقعیت ندارد.
وی با اشاره به اینکه 35 درصد فرش دستباف صادراتی ایران طی سال‌های گذشته از طریق بازار آمریکا جذب می‌شد، ادامه داد: اینکه سیاست تحریمی آمریکا و کشورهای غربی هم‌پیمان علیه ایران یک سیاست خصمانه است امری واقع است اما تجربه نشان داده این سیاست‌ها هیچ‌گاه در مناسبات تجاری و توسعه اقتصاد ایران بازدارنده نبوده است.


علی‌رغم تلاش آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای محدود ساختن صنعت فرش ایران خوشبختانه تولیدات ایران همچنان در بازارهای غربی خودنمایی می‌کند و رقیبی برای فرش دستباف ایران در بازارهای غربی نیست.

مدیر عامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های فرش دستباف روستایی، گفت: درصد اعظمی از فرش‌های دستباف که در بازار آمریکا طی سال جاری عرضه شد در واقع فرش‌های دستباف تولید ایران بودند که به نام فرش غیر ایرانی به بازارهای آمریکا راه یافت.
وی با اشاره به اینکه بخش اعظمی از فرش‌هایی که از کانال کشورهای پاکستان، ترکیه و نظایر آنها به بازار آمریکا صادر شد در واقع تولید ایران بودند که به نام این کشورها صادر شد، خاطرنشان کرد: سیاست‌های بازدارنده آمریکا با هدف تحریم ایران عملاً سیاستی نخ‌نماست که حتی تجار و بازرگانان بومی کشورهای غربی هم از آن تبعیت نمی‌کنند.
وی تأکید کرد:‌ کشورهایی نظیر چین و ترکیه که طی سال‌های اخیر برای مدتی در صنعت فرش خودنمایی کردند نیز در حال افول و عقب نشینی هستند برای مثال ترکیه در قیاس با گذشته تنها با 10 درصد و چین با یک سوم ظرفیت تولید در حوزه صنعت فرش دستباف ادامه فعالیت دارد.

بهاروند تصریح کرد: بازارهای جنوب شرق آسیا، بازار کشورهای cis، بازارهای جنوب آفریقا و کشورهای عربی و منطقه، بازارهای پذیرای فرش ایران علاوه بر کشورهای غربی و آمریکاست که البته روز به روز مطابق تغییر سیاست عرضه و کشف بازارهای جدید در حال توسعه است.
وی آمار افت 30 تا 35 درصدی صادرات فرش ایران را آمار گمرکی دانست و ادامه داد: طی یکی - دو سال اخیر بخش اعظم فرش‌های دستباف تولیدی ایران از مبادی غیررسمی و به اصطلاح چمدانی از طریق کشورهای افغانستان، پاکستان و ترکیه به دیگر کشورها صادر شده که در آمار گمرکی لحاظ نمی‌شود.
وی تأکید کرد: در آستانه یک سالگی تحریم فرش ایران از سوی آمریکا به جز کاهش ناچیز صادرات فرش ایران، افت صادرات 30 یا 35 درصدی را قویاً تکذیب می‌کنم و معتقدم صادرات فرش ایران به خصوص طی یک ساله اخیر نه تنها کاهش نیافته بلکه با شناسایی بازارهای جدید رو به بهبود است.

وی افزود: علی‌رغم مشکلات اقتصادی یونان، شعبه فرش دستباف روستایی ایران در این کشور در حال فراهم‌سازی مقدمات برپایی نمایشگاه بزرگ هزاره سوم تا دو هفته آتی است که بیشترین مخاطبان را دارد بنابراین به دلیل شناخته شدن برند فرش ایران در جهان، محدود کردن تجار فرش ایران در بازارهای خارجی عملاً غیرممکن است.
مدیر عامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های فرش دستباف روستایی، اظهار داشت: کددار شدن یا شناسنامه‌دار کردن فرش‌های دستباف ایرانی در بازارهای خارجی به خصوص قبرس و یونان از جمله سازوکارهایی است که به توسعه و تثبیت بازار فرش دستباف ایران در دنیا می انجامد.
وی تأکید کرد: به رغم آنکه مطابق قانون، اخذ ایران کد تا پایان سال 89 برای کلیه اقلام و کالاهای صادراتی، تولید و وارداتی اجباری است اما متأسفانه در حوزه فرش هنوز بسیاری از تولید‌کنندگان و صادرکنندگان برای فرار از هزینه‌های جانبی از کددار کردن محصولات خودداری می‌کنند که بالطبع آسیب‌های جدی را بر فرش ایران در بازارهای خارجی وارد می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: افزایش کیفیت، بازاریابی و شناسنامه‌دار کردن فرش ایران برای عرضه در بازارهای خارجی، شاخصه‌هایی هستند که به تثبیت جایگاه فرش ایران در بازارهای خارجی می‌انجامد به عبارتی تنها در چنین شرایطی امکان تحقق اهداف تعیین شده در صنعت فرش دستباف خواهیم بود.

بهاروند با اشاره به اینکه دست یافتن به چشم‌انداز 300 میلیون دلاری و بیشتر با لحاظ صادرات چمدانی و دیپلماسی به سادگی امکان‌پذیر است، گفت: برای رصد وضعیت بازار فرش ایران بهترین راهکار این است که در برآورد میانگین صادرات، ارزیابی سالانه داشته باشیم یا به عبارتی محدود به نوسان تولید و عرضه در مقاطع زمانی ماهانه یا نیم سال نشویم.
وی با اشاره به اینکه مهر و آبان ماه هر سال بشترین حجم صادرات فرش دستباف را داریم، تأکید کرد:‌ اگر سیاست‌های حمایتی دولت و مجلس و مجموعه دست‌اندرکاران فرش دستباف مطابق وعده‌های داده شده محقق شود ما نه تنها قادر به صادرات 400 میلیون دلاری در حوزه فرش دستباف برای سال جاری خواهیم بود بلکه امکان افزایش دو برابری صادرات طی سال‌های آتی را نیز خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: مطابق مصوبه مجلس، اتحادیه فرش دستباف روستایی برای سال 90 تولید 20 هزار متر مربع فرش دستباف برای صادرات را در دستور کار دارد که البته مساعدت معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در تأمین نیازهای اجرایی این بخش لازمه سرعت گرفتن پروژه‌های در دست انجام است.

وی با اشاره به اینکه ردیف‌های بودجه‌ای تخصیص یافته به صنعت فرش دستباف روستایی در لوایح بودجه‌‌ای سال‌های 88 و 89 علی‌رغم پیگیری‌ها محقق و تأمین نشد، تصریح کرد: برای سال جاری در ردیف‌های بودجه‌ای سال 90 مبلغ 20 میلیارد تومان در نظر گرفته‌اند که در حال رایزنی با مسئولان امر برای اختصاص این ردیف بودجه‌ای هستیم.
مدیر عامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های فرش دستباف روستایی گفت: فرش، نماد و هویت ایران در بازار دیگر کشورهاست بنابراین معرفی جهانی برند فرش ایران و صیانت از جایگاه فرش ایران در بازارهای داخلی و خارجی با حمایت از بافنده محروم و تجار فعال در حوزه فرش دستباف یک تکلیف شرعی و ملی است که مسئولان باید به آنها توجه داشته باشند.
وی تأکید کرد: عرضه فرش‌های کهنه تازه رنگ شده در بازارهای خارجی با عنوان فرش صادراتی ایران و تولید فرش‌های بی‌کیفیت با مواد اولیه نامرغوب عمده چالش و مشکل فرش ایران در بازارهای خارجی است که باید در اسرع وقت نسبت به رفع این معضل‌ها اقدام کرد.

برای آشنایی بیشتر با اتحادیه مرکزی تعاونی‌های فرش دستباف روستایی اینجا کلیک کنید

اگر این مطلب را می‌پسندید از طریق لینک‌های زیر در شبکه‌های اجتماعی به سایر علاقه مندان همرسانی کنید!

دیدگاه ها

  • هنوز دیدگاهی ثبت نشده است!

نظرات شما:

  • نظرات حاوی هرگونه توهین و یا نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات به غیر از زبان فارسی و یا غیر‌مرتبط با مطلب، منتشر نمی‌شود.