معاون امور بازرگانی سازمان صمت استان اصفهان مطرح کرد:
شناسنامهدار کردن فرش دستباف وظیفه دولت است
راه شکوفایی اقتصاد فرش در کشور
سایت اطلاع رسانی فرش ایران - کارپتور
معاون امور بازرگانی سازمان صمت استان اصفهان گفت: اگر نیروی انسانی را در زنجیره تامین فرش دستباف مدنظر قرار داده و در این زمینه سرمایهگذاری و ایجاد انگیزه کنیم، با افزایش سهم بیشتر قالیبافان در این زنجیره، موجب شکوفایی اقتصاد فرش در کشور خواهیم بود.
اسماعیل نادری درباره ضروت توجه به اقتصاد قالی دستباف، اظهار کرد: یکی از موارد مدنظر در حوزه اقتصاد فرش دستباف، تاکید و دقت در زنجیره تامین است و به طور همه جانبه توجه به نیروی انسانی بخش تولید مورد تاکید است.
وی با بیان اینکه همواره با توسعه صنعت در شهرها و کلانشهرهای بزرگ شاهد مهاجرت نیروی کار از روستاها به سمت شهرها و در کنار آن معضل اجتماعی حاشیهنشینی هستیم، افزود: اگر اقتصاد خانوار در روستاها مورد توجه قرار گیرد و تقویت شود، به طور قطع میتوان با جلوگیری از مهاجرت، شاهد مهاجرت معکوس نیز باشیم.
معاون امور بازرگانی سازمان صمت استان اصفهان گفت: یکی از راهکارها برای جلوگیری مهاجرت از روستاها به شهرها، آموزش روستاییان و مدنظرقرار دادن اقتصاد خانوار روستایی است و در این خصوص دولت و بخش خصوصی باید برای تقویت اقتصاد خانوار روستایی تلاش کرده و به وظایف خود عمل کنند.
وی حمایت و تسهیلگری را وظیفه دولتها دانست و افزود: از جمله این حمایتها تخصیص بودجه برای آموزش و بیمه قالیبافان است و در کنار آن بخش خصوصی باید آموزشهایی را برای بهبود اقتصاد خانوار روستاییان و قالیبافان در نظر بگیرد، از سوی دیگر مبلغ و حق الزحمهای که برای قالیبافان در نظر گرفته میشود، سبب ایجاد انگیزه برای فرد خواهد شد.
نادری با تاکید بر ضرورت ورود جوانان و نوجوانان به حوزه فرش با همکاری نزدیک دولت و بخش خصوصی، توضیح داد: یکی از مشکلات و چالشهای موجود این است که جوانان ما رغبتی زیادی برای ورود به قالیبافی ندارند و حتی اگر مشکلات حوزه صادرات و انتهای زنجیره فرش را حل کنیم، اما در ابتدای زنجیره تولید فرش به نیروی انسانی توجه نکنیم، با چالش مواجه میشویم، بنابراین ایجاد انگیزه در جوانان و نوجوانان برای حرکت آنها به سمت قالیبافی، با حمایت دولت مؤثر خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به اینکه قالیباف و هنرمندی که در این حوزه کار میکند باید شاهد دسترنج خود در اقتصاد فرش باشد، تصریح کرد: یکی دیگر از وظایف دولت برندسازی و شناسنامهدار کردن فرش دستباف است و باید به قالیبافان فرش دستباف کمک کرد و نام آنها ثبت شود تا خریداران فرش متوجه شوند که چه کسی و در کدام نقطه از کشور این فرش را بافته است، در این شرایط میتوان در بافندگان فرش، انگیزه ایجاد کنیم.
معاون امور بازرگانی سازمان صمت استان اصفهان اظهار کرد: اگر نیروی انسانی و تأثیر آن را در زنجیره تأمین فرش دستباف مدنظر قرار داده و سرمایهگذاری کنیم، این سرمایهگذاری با زودبازده بودن، به اقتصاد کشور کمک میکند. با توجه به وضعیت اقتصاد و خشکسالی که کشور و روستاها را تحتتاثیر قرار داده، از این طریق میتوان به اقتصاد خانوار روستایی کمک کنیم.
وی گفت: دولت باید در تخصیص بودجه بیمه قالیبافان، ضمانت اجرایی داشته باشد و سازمان فنی و حرفهای و مرکز ملی فرش در این زمینه، پیگیریهای لازم را در بحث آموزش انجام دهند، همچنین در بحث برندسازی و شناسنامه دار کردن قالیهای دستباف، دولت باید وظیفه خود را انجام دهد و از سوی دیگر بخش خصوصی برای ورود جوانان و نوجوانان به این صنعت انگیزه ایجاد کند و با ایجاد سهم بیشتر برای قالیبافان در این زنجیره، موجب شکوفایی اقتصاد فرش کشور شوند.
دیدگاه ها