سایت اطلاع رسانی فرش ایران - کارپتور
صادقی ادامه داد: از سویی دیگر، قیمت موادِ اولیه و همچنین دستمزدها بالا میرود، و با توجه به حمایت نکردن دولت، مشکلهای زیادی برای تولیدکنندگان ایجاد میشود.
رئیس بافندگان فرش دستباف قم تصریح کرد: در صورتی که دولت با تولیدکنندگان تعامل نداشته باشد، افرادی که کارشناس نیستند و تخصصی ندارند برای ما قوانینی تعیین میکنند که نه تنها پیشرفت نمیکنیم، بلکه فعالیتهایمان نیز متوقف خواهد شد.
صادقی با اشاره به اهمیت فرش دستباف در بحث اشتغال خاطرنشان کرد: دولت نرخ تهیه موادِ اولیه و تهیه ابریشم را از ۲۰ به ۲۶ درصد افزایش داده، و مصوبهای که برای بازگرداندن این نرخ به ۲۰ درصد بود را نیز لحاظ نکرده است.
وی گفت: افرادی که تخصصی در امور ابریشم ندارند، برای منافع خود و گرفتن امتیازهایی از دولت بحث نوقانداری و تولید داخل را مطرح میکنند، ما نیز اعلام میکنیم، ابریشم تولید داخل کفایت نمیکند، خودمان ابریشم ۱۰۰ درصد را تولید خواهیم کرد، نخ و مواد اولیه را نیز داریم.
صادقی ادامه داد: دولت بر استاندارد فرشهای ماشینی نظارت ندارد، برای حمایت از حقوق مصرف کننده که در همه دنیا مساله مهمی است، فرشهای ماشینی باید دارای لوگو باشند.
وی گفت: برای اینکه بتوانیم در زمینه فرش صادرات و اشتغالزایی داشته باشیم، و این هنر صنعت ملی را به جایگاهی برسانیم که ارزآوری خوبی داشته باشد، باید از جانب دولت حمایتهای جدیتری صورت گیرد.
بازرس اتحادیه صادرکنندگان فرش نیز گفت: در شرایطی که مصرف روزانه ابریشم فرش دستباف کشور ۸۵۰ تَن است، تنها ۱۵۰ تُن تولید داریم و با ۷۰۰ تُن کسری مواجه هستیم.
جواد الیاسی افزود: آیا به خاطر ۱۵ هزار نوغاندار باید یک میلیون بافنده ضرر بدهند؟، ما با پیمانکار و حتی با رئیس جمهور نیز مکاتبههایی داشتیم، و درخواست کردیم، ۸۵۰ تُن ظرف پنج سال تامین شود ولی ابریشم تولیدی واقعا داخلی باشد.
دیدگاه ها