دومین رویداد از افسانه تا اصالت

تابلو فرش مدرسه چهارباغ اصفهان در دومین جشنواره از افسانه تا اصالت

سایت اطلاع رسانی فرش ایران - کارپتور

علیرضا صفدرزاده حقیقی سومین فرزند پسر استاد فیض الله خان صفدرزاده حقیقی است که از کودکی تحت تاثیر آموزه‌های پدر به هنر قالیبافی علاقه‌مند گشت و اصول اولیه طراحی فرش و قالیبافی را از او آموخت. همچنین به واسطه‌ی وجود پدر توانست از آموزه‌های اساتید رستم شیرازی و جعفرقلی فداکار بهره‌مند گردد.

یکی از ویژگی های قابل توجه آثار علیرضا حقیقی توجه به ابعاد انسانی و اخلاقی در طراحی و تولید فرش دستباف است. وی با نگاهی موشکافانه و عمیق به این هنر فاخر ملی سعی بر آن دارد تا با طراحی نقشه های خاص، این ابعاد را توسعه و ترویج داده و به غنای هنری و عارفانه هنر فرشبافی بیافزاید.

وی در دومین جشنواره از افسانه تا اصالت از یک اثر خاص خود رونمائی کرده است. این اثر نمایی از مدرسه چهارباغ اصفهان است که توسط استاد پورصفا کشیده شده و خاصیت این اثر در زاویه ۱۸۰ درجه آن است که با فناوری امروز قابل عکاسی نیست برای اینکه بتوان این وسعت را در نقشه فرش بدون اینکه اندازه های واقعی آن تغییری کندو  با پرسپکتیو صحیح اجرا کرد باید در زمان مشخص برای تغییر نکردن خطوط زوایای نور و دیگر مشخصات در محل کشیده شود.

گفتنی است که دومین جشنواره از افسانه تا اصالت از سلسله رویدادهای نمایش گزیده دستبافته های ایرانی بمناسبت روز ملی فرش به میزبانی موزه فرش ایران و توسط استارتاپ چمروش و مجموعه آلبرزا از تاریخ 20 خردادماه تا 27 خردادماه 1402  برگزار شد. در این جشنواره 10 تولید کننده برگزیده فرش دستباف ایران شامل فرش محمد جمشیدی، فرش محمود محقق، فرش مهدی صیرفیان، فرش کریم صیرفیان، فرش یاشار ملفوظی، فرش فاخر زرباف، فرش محسن اعلاباف، فرش زاهدی موحد، فرش محمدخاکبازان، فرش علیرضا حقیقی و یک مجموعه دار به نام فرش مهدی فخاریان با عرضه 36  گزیده آثار دستبافه های اصیل ایرانی حضور داشتند.

 برگزاری 20 کارگاه‌ آموزشی با موضوعات بلاکچین در ردیابی اصالت و مالکیت فرش، بکارگیری هوش مصنوعی در اصالت سنجی فرش، نوآوری در اکو سیستم فرش، پنل تخصصی تولید و صادرات فرش با رویکرد هنری، رمزگشائی اسطوره ها در فرش دستباف، معرفی برند فرش محسن اعلاباف، معناشناسی و زیبائی شناسی در فرش، تحلیل فرش رنگ در عرصه ملکوت، معرفی فرش قشقائی، آینده پژوهشی در فرش، فروش فرش در فضای آنلاین، ارتقاء جایگاه فرش بعنوان یک محصول فاخر، نقش برجسته سازی فرش، هویت برند فرش ایرانی، اصالت هنری فرش صیرفیان و فرش مکتب اصفهان از جمله برنامه های این جشنواره بود.

حامیان معنوی این جشنواره وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دفترفناوری و نوآوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه حضرت معصومه (س) بودند.

 

 

اگر این مطلب را می‌پسندید از طریق لینک‌های زیر در شبکه‌های اجتماعی به سایر علاقه مندان همرسانی کنید!

دیدگاه ها

  • هنوز دیدگاهی ثبت نشده است!

نظرات شما:

  • نظرات حاوی هرگونه توهین و یا نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات به غیر از زبان فارسی و یا غیر‌مرتبط با مطلب، منتشر نمی‌شود.