قالی بنفشه زاهدی موحد در جمع شش قالی برگزیده از نگاه مردمی
سایت اطلاع رسانی فرش ایران - کارپتور
به گزارش روابط عمومی موزه فرش ایران قالی بنفشه که توسط احمد زاهدی موحد تولید شده است بعنوان یکی از شش فرش برگزیده مردمی دومین جشنواره از افسانه تا اصالت معرفی شد.
احمد زاهدی موحد متولد 1340 در شهرستان قم فعالیت آموزشی فرش را از سال 1359 نزد پدر آغاز کرد و از سال 1372 بطور مستقل در راستای تولید و صادرات فرش دستباف ابریشم قم گروه فرش زاهدی را تاسیس و سفارش پذیری و تولید فرش های دارای رنگ های انحصاری را مبنای کار خود قرار داد. وی در سال 1379 بعنوان صادرکننده نمونه استان قم از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت انتخاب شد و در سال 1401 در مراسم مشاهیر و نام آوران فرش ایران بعنوان یکی از 100 نفر برگزیده صنف فرش دستباف با اهدا لوح مورد تقدیر قرار گرفت.
شعار همیشگی گروه فرش زاهدی نوآوری، استفاده از فناوری های نوین بهمراه کوشش تیمی در راستای تولید و صادرات فرش ابریشم دستباف بعنوان برجسته ترین شاهکار هنری ایران بوده است.
زاهدی در دومین جشنواره از افسانه تا اصالت یک نمونه اثر انحصاری خود با نام بنفشه و طرح لچک ترنج را به نمایش گذشت که بعنوان یکی از شش فرش برگزیده از نگاه مردمی انتخاب شد و لوح و تندیس تقدیر دریافت کرد. قالی بنفشه در ابعاد 154 در 97 سانتی متر با مصالح تمام ابریشم با رجشمار 74 در مدت زمان 17 ماه بافته شده است. در این قالی که 18 رنگ در آن بکار گرفته شده است رنگ بنفش بصورت طیفی کار شده است.
گفتنی است که دومین جشنواره از افسانه تا اصالت از سلسله رویدادهای نمایش گزیده دستبافته های ایرانی بمناسبت روز ملی فرش به میزبانی موزه فرش ایران و توسط استارتاپ چمروش و مجموعه آلبرزا از تاریخ 20 خردادماه تا 27 خردادماه 1402 برگزار شد. در این جشنواره 10 تولید کننده برگزیده فرش دستباف ایران شامل فرش محمد جمشیدی، فرش محمود محقق، فرش مهدی صیرفیان، فرش کریم صیرفیان، فرش یاشار ملفوظی، فرش فاخر زرباف، فرش محسن اعلاباف، فرش زاهدی موحد، فرش محمدخاکبازان، فرش علیرضا حقیقی و یک مجموعه دار به نام فرش مهدی فخاریان با عرضه 36 گزیده آثار دستبافه های اصیل ایرانی حضور داشتند.
برگزاری 20 کارگاه آموزشی با موضوعات بلاکچین در ردیابی اصالت و مالکیت فرش، بکارگیری هوش مصنوعی در اصالت سنجی فرش، نوآوری در اکو سیستم فرش، پنل تخصصی تولید و صادرات فرش با رویکرد هنری، رمزگشائی اسطوره ها در فرش دستباف، معرفی برند فرش محسن اعلاباف، معناشناسی و زیبائی شناسی در فرش، تحلیل فرش رنگ در عرصه ملکوت، معرفی فرش قشقائی، آینده پژوهشی در فرش، فروش فرش در فضای آنلاین، ارتقاء جایگاه فرش بعنوان یک محصول فاخر، نقش برجسته سازی فرش، هویت برند فرش ایرانی، اصالت هنری فرش صیرفیان و فرش مکتب اصفهان از جمله برنامه های این جشنواره بود.
حامیان معنوی این جشنواره وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دفترفناوری و نوآوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه حضرت معصومه (س) بودند.
دیدگاه ها