روزهای سخت قالیبافان املشی پای دار قالی
بافنده فرش دستباف شهرستان املش گفت: گرانی مواد اولیه، نبود تسهیلات کافی موجب شده است که قالی بافان املشی به سختی بتوانند پای دار قالی بمانند.
فاطمه سلیمان زاده از بافندگان فرش دست باف در املش در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه ۲۰ سال سابقه فرش بافی دارد، گفت: کاهش قدرت خرید مردم باعث شده ما هم برخی از فرشهای بافته شده را نتوانیم بفروشیم.
وی افزود: کرونا نه تنها بر فروش فرش دست باف تاثیر گذاشته است بلکه به دلیل رعایت فاصله گذاریها مجبور هستیم، تولید را از کارگاههای فرشبافی به خانه ها ببریم و این امر بر تولید فرش نیز اثر گذاشته است.
سلیمانزاده با اشاره به گران شدن مواد اولیه بافت فرش خاطرنشان کرد: بافندگانی را می شناسم که اخیرا بافت فرش را کم کردهاند زیرا قادر به خرید و تامین مواد اولیه برای فرش نیستند.
وی تصریح کرد: باید حمایتهای بیمهای از قالیبافان دوباره قوت بگیرد، در غیر اینصورت افراد جدید رغبتی برای ورود به این عرصه نخواهند داشت.
این بافنده فرش با اشاره به اینکه بیمه قالی بافی موجب میشد که زنان و دختران روستایی برای فعالیت در عرصه قالی بافی مشتاق باشند، ادامه داد: قالی بافی کاری سخت است و ممکن است در مدت زمان بسیار طولانی برای بافت فرش دست و گردن قالی بافان آسیب ببیند و اگر بیمه نداشته باشند دچار مشکل خواهند شد.
وی اظهار کرد: بافندگانی که علیرغم مشکلات پای دارهای قالی ماندهاند به فرش بافی عشق دارند و باید با اختصاص تسهیلات کم بهره کمک شود تا این افراد بتوانند همچنان به فعالیتشان ادامه دهند.
به گفته سلیمان زاده برای افزایش تولید فرش دستباف در املش، نیروی کافی وجود دارد و اگر حمایت هایی نظیر بیمه، تسهیلات و برگزاری نمایشگاه ها قوت بگیرد، شاهد افزایش میزان تولید فرش در این شهرستان خواهیم بود.
وی برگزاری نمایشگاهها را برای بهبود رونق فروش فرش دست باف ضرروی دانست و گفت: در فضای مجازی چندان در فروش فرش دستباف موفق نبودهایم و هنوز بازارهای سنتی برای فروش فرش دست باف نتیجه موفقتری دارد.
منبع: ایسنا
دیدگاه ها