برگزاری سمینار فرش ایرانی و کاربرد آن در طراحی داخلی چینی
سایت اطلاع رسانی فرش ایران _ کارپتور به نقل از تسنیم
سمینار فرش ایرانی و کاربرد آن در طراحی داخلی چینی با همکاری سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در گوانجو، انجمن طراحان داخلی و دکوراسیون استان گواندونگ، اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران و با حضور هنرمندان، معماران،طراحان داخلی و شرکت های خصوصی استان گواندونگ؛ با هدف آشنایی هنرمندان و طراحان داخلی چین با هنر ایرانی و استفاده از فرش ایران در طراحی های داخل بصورت آنلاین در تهران و گوانجو برگزارشد.
بنا بر این گزارش، در ابتدای این سمینار درویشی متولی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در گوانجو با اشاره به تمدن ۷ هزار ساله ایران و سابقه روابط فرهنگی و تجاری با چین، فرش ایران را بعنوان یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین عناصر هنر ایرانی برشمرد.
وی همچنین گفت: طراحی، معماری و دکوارسیون داخلی در چین که متاثر از فرهنگ و تمدن غنی این کشور است، می تواند با ترکیب معماری، کاشیکاری و فرش ایرانی به بلوغ برسد، ضمن اینکه، اگر تمدن ها بتوانند بصورت واقعی و ملموس با یکدیگر همکاری کنند، جوامع بشری بهتر می تواند فرهنگ خود را از هجوم این مدرنیته افسارگسیخته نجات داده و این امر موجب می شود مسیر توسعه به بلوغ واقعی خود نزدیک شود.
سرکنسول کشورمان در گوانجو همچنین با اشاره به شهرت جهانی فرش ایرانی، ایران را بعنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده فرش دست بافت جهان با تولید سه چهارم جهانی معرفی کرد.
وی اظهار امیدواری کرد هنرمندان و طراحان داخلی چینی با تبلیغ فرش ایرانی زمینه گسترش تبادلات فرهنگی، هنری و تجاری دو کشور را فراهم آورند.
خانمFang Lan ، رئیس انجمن طراحان داخلی و دکوراسیون استان گواندونگ نیز در سخنرانی خود ضمن تمجید از هنر ایرانی و اشاره به سابقه تاریخی روابط فرهنگی میان ایران و چین آمادگی انجمن طراحان را برای همکاری با طرف ایرانی بمنظور گسترش استفاده از عناصر هنر ایرانی بویژه فرش در طراحی داخلی جنوب چین اعلام کرد.
در ادامه خانم دکترZhang، مطالبی درخصوص تاریخ هنر و نقاشی در چین ارائه و سپس آقای Zen، از هنرمندان عضو انجمن ارائه ای در خصوص کاربرد فرش در طراحی داخلی منازل مسکونی و هتلها و همچنین نمونههایی از استفاده از فرش ایرانی در طراحی داخلی اروپا بویژه کشور ایتالیا عنوان کرد.
در بخش دوم این سمینار ژوله، عضو شورای صنایع دستی و هنر سنتی فرهنگستان هنر ایران با اشاره به سابقه ۱۰۰ ساله توجه هنرمندان جهان بخصوص طراحان داخلی به فرش ایران و عناصر هنری و رنگ بکار رفته در فرش ایرانی، استفاده از این هنر اصیل ایرانی را در طراحی داخلی مورد تأکید قرار داد.
وی پیشنهاد کرد گروههای تحقیقاتی مشترک ایران و چین برای استفاده زیبایی شناسانه در طراحی داخلی با یکدیگر همکاری کنند.
همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی در بخشهای مختلف از جمله نحوه تشخیص فرش ایرانی و برندهای ایرانی، استفاده از رنگ در فرش و غیره برای آشنایی هنرمندان و طراحان چینی با فرش ایران نیز توسط ایشان مطرح شد.
ژوله با اشاره به وجود بیش از ۱۰۰ نوع فرش در ایران، تنوع بالای فرش ایرانی را الهام بخش طراحان داخلی برشمرد و از هنرمندان چینی دعوت کرد برای آشنایی بیشتر با فرش به ایران سفر کنند.
وی در انتها به چاپ کتابهایی درخصوص فرش ایران به زبان فارسی و انگلیسی اشاره و پیشنهاد کرد که به زبان چینی ترجمه و در اختیار هنرمندان چینی قرار گیرد.
چمن رخ، عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران نیز در سخنرانی خود به سابقه تاریخی همکاری ایران و چین در تولید فرش ابریشم و تجارت ابریشم از چین به ایران و صادرات فرش ابریشم ایرانی به چین اشاره و از اهدای فرش نفیس ایرانی به موزه جاده ابریشم شهر هانگژو خبر داد.
وی همچنین پیشنهاد کرد همکاری های دو طرف از طریق انعقاد تفاهمنامه، تشکیل کنسرسیوم مشترک و همکاری با موزههای جنوب چین ادامه یابد. همچنین در پایان این نشست، یکی از بزرگترین موزهداران خصوصی چین، آمادگی خود را بمنظور برگزاری نشستهای مرتبط با موضوع فرش اعلام کرد.
در بخشی از این سمینار فیلمهایی درخصوص نحوه تولید فرش ابریشم ایرانی به زبان چینی نیز برای حضار پخش شد که مورد استقبال قرار گرفت.
دیدگاه ها